مخترع ناشنواي يزدي موفق به توليد نرمافزار تبدیل صدا به متن و بالعکس در گوشیهای موبایل و نرمافزار آموزش مصور زبان اشاره طبیعی ناشنوایان شد.
ايسنا منطقه یزد ، مجيد فرهنگفر، دانش آموخته مهندسي نرمافزار كامپيوتر و مخترع اين نرمافزار اظهار كرد: اين دستگاه قدرت بالايي در لب خواني افراد دارد و بدون اينكه حتي اندكي صدا بشنود با بهره گيري از قدرت لب خواني قادر است تمامي جملاتي را كه افراد بيان ميكنند تشخيص دهد و جالبتر اينكه ميتواند صحبت كرده و با افراد ارتباط برقرار كند، به طوري كه اگر فردي از معلوليت وي آگاه نباشد، نميتواند بفهمد كه وي معلوليت شنوايي و تكلم دارد.
وي با وجود اين معلوليت ها توانسته دو اختراع به ثبت برساند كه در خصوص اولين اختراعش به نام نرم افزار تبديل صدا به متن مي گويد: ایده اولیه این اختراع سال 84 به ذهنم رسید و پنج سال روی آن کار کردم. اين نرم افزار روی گوشی موبایل نصب می شود و به صورت آنی هر صدایی را به متن تبدیل می کند.
فرهنگ فر افزود: اين نرم افزار اين قابليت را دارد كه اگر موقع صحبت كردن کمی مکث شود، متن هم به خط بعدی می رود.
وي اضافه كرد: حسن این نرم افزار این است که به محض تماس با ناشنوایان فعال می شود و تمام صداها نازک یا کلفت، آهسته یا بلند برایش یکسان است و اگر فردی با زبان غیر فارسی صحبت کند، قادر است تمام آن صحبت ها را به صورت تلفظ فارسی در بیاورد.
فرهنگ فر ادامه داد: در نظر دارم در آینده امکانات بهتری به این نرم افزار اضافه کنم تا فقط برای تماس تلفنی كاربرد نداشته باشد به طوري كه اگر نرم افزار روی گوشی موبایل نصب شود و جلوی تلویزیون قرار بگیرد، صدای برنامه ها را می تواند به متن تبدیل کند و ناشنوایان میتوانند با فهمیدن صداها، تلویزیون تماشا كنند. در کلاس های درس، جلسات وهمایش ها و اماكن دیگر هم می توان از این نرم افزار استفاده کرد و مانند یک فرد عادی همه صداها را بشنوند.
فرهنگ فر، دليل عملیاتی نشدن این طرح را عدم هماهنگی امکانات مخابراتی کشور با این اختراع دانست و اظهار كرد: جلسات متعددي با معاون رییس جمهور، مخابرات و بنیاد نخبگان داشته ام اما چون این ارتقاء، هزینه های بالایی برای مخابرات دارد و برایشان مقرون به صرفه نیست، متاسفانه جواب قابل قبولی نگرفته ام هرچند پیشنهاد خرید امتیاز این اختراع از آمریکا را هم داشته ام ولي این کار انجام نداده ام هم اکنون با وجود جلساتی که با اپراتور سوم تلفن همراه داشتم خوشبختانه قول مساعد برای راه اندازی بستر لازم برای اجرای این نرم افزار داده اند.
وي در خصوص اختراع دیگری که در سال 88 توانسته آن را نیز به ثبت برساند، عنوان كرد: این اختراع یک نرم افزار آموزش مصورزبان اشاره طبیعی ناشنوایان است كه طرز کار این برنامه به این شکل است که شما کلمه ای که می خواهید به زبان اشاره بگویید را در کادر بالای برنامه تایپ می کنید و در کادر روبرو تصویر آدمی نشان داده می شود که آن کلمه را به زبان اشاره به شما نشان می دهد.
وي با بيان اينكه این نرم افزار با سه زبان فارسی، انگلیسی و عربی طراحی شده است ادامه داد: این نرم افزار بسیاری از مشکلات ارتباطی افراد جامعه با ناشنوایان را حل می کند برای مثال یک استاد دانشگاه می تواند با استفاده از این نرم افزار و تمرین با آن با شاگرد ناشنوایش به راحتی ارتباط برقرار کند و مطالب و نکات درس را به زبان اشاره به وي منتقل کند.
فرهنگ فر كه در حال حاضر به عنوان برنامه نویس و طراح وب سایت با چندین شرکت مختلف در زمینه IT همکاری می کند همچنين از مسوولين مربوطه خواست تا وي را در راستاي آرزويش كه معلمي براي دانش آموزان مدارس استثنايي است، ياري كنند.
-
نویسنده : یزد فردا
-
منبع خبر : خبرگزاری فردا
http://www.yazdfarda.com/news/af/55494/
شنبه 25,ژانویه,2025